θ

Translate

15 Μαρτίου 2018

Επιχείρηση “σκούπα” στην Μόρια μετά τη νύχτα επεισοδίων ...ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ....ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ....!!!

 Έκρυθμη η κατάσταση στην Μόρια. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ. τραυματίστηκαν αστυνομικοί. 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Μία επιχείρηση η οποία αποφασίστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα
αρκετές συλλήψεις μεταναστών.
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η επιχείρηση αποφασίστηκε λόγω των τελευταίων συνεχών κρουσμάτων παραβατικότητας που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης – ληστείες, συλλήψεις για ναρκωτικά κλπ – αλλά και για μετανάστες των οποίων η αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου είχε οριστική απορριπτική απόφαση και θα απελαύνονταν στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Περίπου στις 7 το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ περίπου 150 προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για τη συνέχιση του εγκλωβισμού τους στο νησί, σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.
Λέσβος - Μόρια - μετανάστες
Σύντομα τα επεισόδια επεκτάθηκαν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν και κατά δυνάμεων της Αστυνομίας που έσπευσαν προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη. Κατά τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου και λάμψης, ενώ παρενέβησαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που οι διαμαρτυρόμενοι είχαν ανάψει σε κάδους απορριμμάτων και σε σκουπίδια. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ δεν υπήρξαν ζημιές σε υποδομές.
μονταζ  teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.