θ

Translate

4 Οκτωβρίου 2017

Αμερικανικές δυνάμεις με μεγάλη δύναμη πυρός αναπτύχθηκαν απέναντι από τις τουρκικές για να προστατεύσουν το Κουρδιστάν – Οπλισμένα Predator «χτενίζουν» το Β.Ιράκ

Τεράστιο μπλόκο στα σχέδια του Ερντογάν για εισβολή στο Κουρδιστάν βάζουν οι Αμερικανοί καθώς τοποθετούν αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στα σύνορα Ιράν-Ιράκ-Τουρκίας.
Οι  ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα στόλο μη επανδρωμένων αεροχημάτων, αρμάτων μάχης , θωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού στο Β.Ιράκ με στόχο να «κόψουν»
την όρεξη στον Ερντογάν και στον Ιρανό πρόεδρο «διώχνοντας» κάθε σκέψη για εισβολή στο πρόπλασμα του νέου κράτους του Κουρδιστάν.
Αυτήν την στιγμή αμερικανικά  UAV «χτενίζουν» στην κυριολεξία την περιοχή ελέγχοντας κάθε κίνηση Τούρκων και Ιρανών.
.
Το Πεντάγωνο, απέστειλε μονάδες ειδικών δυνάμεων , πυρομαχικά  και τεθωρακισμένα οχήματα στις πόλεις Makhmur, Zakho, Zummar και το Κιρκούκ,  συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, επιθετικών ελικοπτέρων  και μη επανδρωμένων εναέριων αεροχημάτων  (UAV) στις αεροπορικές βάσεις Harir και Hewler.
Επίσης ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει δεκάδες φορτηγά κατάφορτα με πυρομαχικά σε περιοχή  κοντά στις πόλεις  Erbil και Soran. Μεταξύ των όπλων αποστέλλονται πύραυλοι εδάφους –εδάφους , επιθετικά ελικόπτερα, φορητά αντιαρματικά αντιαεροπορικά συστήματα
Το κομβικό στην όλη υπόθεση και  ενδεικτικό των προθέσεων του Πενταγώνου είναι η αποστολή μεγάλου  αριθμού  επιθετικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων «Predator», τα οποία είναι εξοπλισμένα με  πυραύλους αέρος –εδάφους στην περιοχή.
Τα UAV ελέγχουν ολόκληρη το Βόρειο Ιράκ , ενώ και οι δορυφόροι της Ουάσιγκτον «κοιτούν»  στο Βόρειο Ιράκ.
.

Η αύξηση της στρατιωτικής αποστολής των ΗΠΑ  στο  Βόρειο Ιράκ, αποσκοπεί στην προστασία του Μπαρζανί κατά μιας ενδεχόμενης πολεμικής επιχείρησης από  Τουρκία-Ιράν-Ιράκ.
Το Πεντάγωνο, έχοντας αυξήσει τις δυνάμεις του προστατεύει στην ουσία όμως και  το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) που δρα εντός τουρκικού εδάφους, διακόπτει τις τουρκικές εναέριες επιχειρήσεις στο Β.Ιράκ , και διαφυλάττει και το  Δημοκρατικό  Κόμμα (PYD) των Κούρδων στην Συρία ,  από τα τουρκικά στρατεύματα που προωθούνται προς Ιεράπολη  κατά τη διάρκεια νέων μετακινήσεων.
Στην ίδια περιοχή οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την δημιουργία και νέας στρατιωτικής βάσης κάνοντας έτσι γνωστά τα σχέδια τους κατά του Ιράν.  

Τώρα οι ΗΠΑ ετοιμάζουν  ένα παρόμοιο πρόγραμμα προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν  (KRG) και του Προέδρου  Μασούντ Μπαρζανί .
Ιρακινός  στρατηγός, αξιολογώντας τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ  στο Βόρειο Ιράκ, ανέφερε ότι μια τέτοια μεγάλη αποστολή θα μπορούσε να ερμηνευτεί μόνο ως προετοιμασία για περιφερειακό πόλεμο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξοπλίζουν το PYD στη Συρία για δυόμισι χρόνια,  αναπτύξουν τα στρατεύματά τους κοντά στα τουρκικά και ιρανικά σύνορα με προφανή στόχο», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι Η.Π.Α. αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή του Κιρκούκ .
Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν 3.700 στρατεύματα στο Ιράκ το Φεβρουάριο ενώ τώρα είναι περισσότεροι από 10.000 μετά τις πρόσφατες αποστολές.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του Βορείου  Ιράκ (KRG) θα κληθεί να λογοδοτήσει  για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ευρισκόμενος σε επίσκεψη το Σάββατο στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ.
«Εμείς ποτέ δεν εκφράσαμε τη λύπη μας για το  τι έχουμε κάνει στο  παρελθόν. Έχουμε την προϋπόθεση να δώσουμε  όλα τα είδη της υποστήριξης για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ερντογάν.
«Αλλά τώρα που έχουν αλλάξει οι συνθήκες, η βόρειο-ιρακινή τοπική κυβέρνηση έχει κάνει ένα βήμα παραβλέποντας την χώρα μου, και θα πληρώσει το τίμημα», κατέληξε ο ίδιος .
Επίσης τονίζεται ότι το Ιράν έχει απαγορεύσει τη μεταφορά  προϊόντων αργού πετρελαίου από ιρανικές εταιρείες προς και από το ιρακινό Κουρδιστάν .
Το διακύβευμα όμως είναι το Κιρκούκ πλούσια σε πετρέλαιο με πληθυσμό που αποτελείται από Κούρδους, Τουρκομάνους και Ιρακινούς .
Τουλάχιστον 5.000 Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυσμό των Τουρκμένων της χώρας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, δηλαδή των «Γκρίζων Λύκων», ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Από την πλευρά τους οι Κούρδοι απαντούν πώς «… σας περιμένουμε με αρκετό μολύβι». Ο ηγέτης τους ωστόσο Μπαρζανί έχοντας τα αμερικανικά UCAV να πετούν από πάνω του όχι μόνο δεν φοβάται αλλά θα «απαντήσει» αναλόγως στον Τούρκο πρόεδρο.

Το Κιρκούκ είναι μήλον της έριδος εξαιτίας των πετρελαίων του. Για αυτό και ηχούν όλα αυτά τα τύμπανα πολέμου. Εάν οι Τούρκοι καταφέρουν και καταλάβουν εδάφη στην περιοχή, δήθεν υπερασπιζόμενοι τους Τουρκμένους, δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ στην ιρακινή κυβέρνηση.
pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.