θ

Translate

17 Οκτωβρίου 2017

Τέλος για το ιστορικό domain thepiratebay.se

hepiratebay.se RIP: Το ιστορικό domain name του Pirate Bay .SE έληξε σήμερα και όπως όλα δείχνουν δεν θα ενεργοποιηθεί ξανά. Αυτό σημαίνει ότι το γνωστό μας thepiratebay.se, που διαδραμάτισε τον κεντρικό ρόλο στην ιστορία του site, δεν θα ανακατευθύνει πλέον
στο πιο πρόσφατο domain του Pirate Bay.
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο domain που χρησιμοποίησε το Pirate Bay κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2003, ήταν το thepiratebay.org.
Έκτοτε ο ιστότοπος έχει αλλάξει περισσότερα από δώδεκα domains, προσπαθώντας να αποφύγει διάφορες κατασχέσεις ή άλλες νομικές απειλές.
Εικόνα Torrentfreak
Για πολλά χρόνια το piratebay.se λειτουργούσε σαν κύριο domain name της ιστοσελίδας. Όμως νωρίτερα φέτος οι διαχειριστές της σελίδας επέλεξαν ξανά το .org καθώς μετά από νομικά προβλήματα, γνώριζαν ότι έφτανε το τέλος του domain από την Σουηδία.
Το Thepiratebay.se έληξε την περασμένη εβδομάδα θα παραμείνει απενεργοποιημένο, καθώς έχει κλειδωθεί ματά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σουηδίας. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα μόλις έχασε ένα ιστορικό domain.
Η δικαστική ιστορία που επέφερε το τέλος του ιστορικού domain ξεκίνησε από τη Σουηδία, τη σκανδιναβική χώρα από’που ξεκίνησε κάποτε η ιστοσελίδα.
Το 2013, μια τοπική ομάδα καταπολέμησης της πειρατείας κατέθεσε μια μήνυση που είχε σαν στόχο τα domains ThePirateBay.se και PirateBay.se. Αυτή η μήνυση εκδικαζόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ιστοσελίδα άλλαξε πολλά domains, αλλά το .se αποδείχθηκε ασφαλέστερο από τις περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, παρά τα νομικά ζητήματα. Πολλά από τα άλλα domains κατασχέθηκαν χωρίς κάποια ειδοποίηση.
Η απόφαση του δικαστηρίου εμποδίζει τον ιδιοκτήτη να αλλάξει ή να μεταφέρει το domain.
iguru.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ιστολογιο δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
">ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ>"

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.